woensdag 28 februari 2018

JOU TUIN IN MAART EN APRIL 2018DE LENTE GLOORT 


Brrrr, De winter laat ons nog een paar dagen in zijn greep.In de verte gloort de lente.De eerste folders komen al binnen met kleurrijke pagina`s vol voorjaarsbloemen en meubilair.Alhoewel ik de eerste narcis, krokus en sneeuwklokje al gespot heb.Hoe langer de koude in ons land blijft, hoe korter het voorjaarsseizoen. En hoe meer uren ik moet maken om veel tuinliefhebbers weer een goed geluksgevoel te geven.

De tuinbeurzen voorspellen overigens weer een kleurrijk jaar. En zoals ieder jaar doen zij een onderzoek naar het ultieme tuin voor alle man.Men spreekt dan weer over de tuintrends van het jaar. Bij navraag over de tuintrends van dit jaar komen zij met:De trend voor 2018 wordt :

  • De culinaire kooktuin
  • Verticaal groen
  • Natuurlijke RAW materiaalgebruik
  • Structuur wordt belangrijker
  • Leefgenot is een must-have

Deze trend zet zich naar verwachting ook door.


NIEUWS OVER TUINVERLICHTING
Garden Lights 12V komt met een nieuwe tuinverlichting assortiment uit.

Door de grote vraag van 12V lampen met een oude ``look`` heeft Garden Lights, een nieuw assortiment uitgebracht. Zo brengt men bijvoorbeeld prachtige klassieke 12V lampen met filament LED (op 12V), een absolute wereldinnovatie uit.

Hieronder zie de nieuwste klassieke lampen.

https://www.pdf.investintech.com/preview/d2f8a9d6-1bcc-11e8-b174-0cc47a792c0a/index.html


Vanaf April 2018 zijn deze klassieke led lampen in de webshop leverbaar.Mocht je al een bestelling willen plaatsten dan zet ik deze voor je in de wacht.


5 TIPS OM EEN TUIN EN JE INTERIEUR TE VERBINDEN
TuinGeluk begint bij de 5 beginselen.

Het idee komt pas goed uit de verf wanneer alle verbindingen zijn gelegd.Bijvoorbeeld de verbinding tussen tuin en interieur.Er zijn verschillende methoden hoe je dit kunt realiseren.

Je kunt ruimten visueel en ruimtelijk verbinden zoals ik al jaren in mijn tuinontwerpen toepas.TIP 1 :Kleurgebruik

Kleur is een van de belangrijkste kenmerk wanneer je het interieur met je tuin wilt delen.Het beïnvloedt de sfeer van de tuin.Het kleurgebruik kan de tuin maken of breken.Het roept emoties op.

Grijs bijvoorbeeld is neutraal en paars/rood maakt het daartegen spannend en mysterieus. 

Kortom de kleurkeuze is erg persoonlijk.Denk eens aan kussens in de loungeset met de dezelfde kleur als die van binnen.Of juist een natuurlijke en robuuste stijl met zwart en structuur in materialen.Breng in ieder geval de kleuren uit je interieur terug in de tuin.


TIP 2: MOTIEVEN EN PATRONENIn de kleur van de bestrating of vlonder kun je dynamiek toepassen.Leg de grote harde oppervlakten eens diagonaal of in de breedte.Een tuin maak je op deze wijze breder of spannender.Te denken valt aan een vlonder met zijn anti-slip profiel.Of een pergola die je haaks op de verharding plaatst.

Maak het echter niet te druk.Met een goed opgestelde beplanting breng je uiteindelijk de gezellige sfeer aan.


TIP 3: Technologie


Bij het ontwerpen of het opdoen van ideeën denk je niet gauw aan DOMOTICA. Waarom niet de techniek doortrekken in de tuin. DOMOTICA is een systeem waarbij alle apparaten met elkaar in verbinding staan.Het systeem zorgt voor een fijn woongemak.Eenvoudig aan te sturen met een tablet of smartphone.

Verschillende lampen uit de webshop assortiment zijn middels leverbaar.Te denken valt aan gekleurde lichtbollen of de vierkanten Cube SMOOZ die je koppelen zijn met je Bluetooth zodat je je eigen muziek kunt beluisteren.

Sfeervol voor degene die graag een feestje buiten houd. Of zoals ik wel eens toepas met een led-strip onder een afdekplaat van natuursteen die je met je smartphone van kleur kunt laten veranderen.Overigens moeten deze wel waterdicht zijn.

TIP 4 :

 

Tuinverlichting valt ook onder domotica. Bij het verbinden van het interieur neemt verlichting een belangrijke plaats in, het creëert diepte in je tuin.

Door het aanbrengen van goede kwaliteit lichtspots op de goede plek versterk je de beleving.

Door het verlichten van bomen of constructies met led grondspots of led-strips voeg je een extra dynamiek toe in je tuin.Denk ook eens aan waterpartijen!

TIP 5:


In het voorgaande sprak ik met je over kleur en stijl.Komt er in je interieur een bepaalde stijl voor gebruik deze dan. Bijvoorbeeld landelijk met een grenen, eiken of strakke vormen met natuursteen vloer dan adviseer ik je om deze stijl met als voorgaande tips door te voeren in je tuin. 

Kortom met deze 5 tips maak je een een visuele verbinding tussen buiten en binnen.Succes met je idee.

Mocht je advies daarover willen, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Je hebt een mooie tuin. Misschien wel een splinternieuwe tuin aangelegd door een erkende hovenier.Echter kom ik nog geregeld tuinen tegen die overdag prachtig er bij staan, echter als het donker wordt is het doek gevallen.Men komt erachter dat het toch wel mooi en veilig is om tuinverlichting toe te passen.Jammer, om de bestrating weer open te breken.
Middels een demokoffer kan ik je laten ervaren wat licht met je doet.Geheel vrijblijvend. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Mocht je vragen of opmerkingen hebben over het hierboven geschreven tekst, dan verneem ik dit graag.

Rest me je een fijne tuinseizoen toe te wensen.
Libor van Bree Geen opmerkingen:

Een reactie posten